Nieuwe cd, Bella Ciao, is uit!

April 2009

bellaciao-smallNa een radiostilte van bijna vier jaar eindelijk een nieuwe cd van de Hot Club de Frank: Bella Ciao. De band zat in die vier jaar niet stil. De bezetting, het geluid en de uitstraling veranderde.

De Hot Club de Frank kende in zijn bijna twintig jarig bestaan al heel wat bezettingen. Met drum, zonder drum, een of twee slaggitaristen, elektrische en akoestische gitaar, zonder sax, met sax, wel of geen viool. Zelfs de enige constante, de slaggitaar van Frank Meester, blijkt nu ook niet constant: speelde hij de eerste vijftien jaar slaggitaar, nu verwisselde hij die voor de contrabas.

Waarschijnlijk vond de band eindelijk zijn ideale bezetting, want deze cd klinkt beter dan ooit. De groep lijkt zich bevrijd te hebben uit het korset van de slaggitaar. Wat een vrijheid, wat een verrassingen! Dat is nog niet eerder vertoond in de gypsy jazz. Maar is dit eigenlijk nog wel gypsy jazz? De een zet wat in en de anderen volgen naar eigen inzicht. Zo kan het gebeuren dat Bossa Novaritmes plotsklaps Balkangrooves worden, of uitmonden in pompende Swing. Avontuurlijke muziek dus die afhangt van de stand van de pet van deze vier virtuoze musici.

Dit keer geen origineel of eigen repertoire, maar overbekende tunes waarmee de band juist extra goed zijn eigen geluid kan laten horen: een unieke samenklank van viool en klarinet, akoestische gitaar, saxofoon en contrabas. Verrassende muzak dus op een cd die zeker hoge ogen gaat gooien.

Meer nieuws

Volgend bericht:Opnames in Londen
Vorig bericht:Kom naar de cd-presentatie!
  • Foto’s

    photo-17.jpg photo-7.jpg photo-28.jpg